Kim Greiner 

Hvem er han egentlig?


Det kan fortælles, at han blev undfanget d. 20. marts 1945, og dagen efter fik hans mor en kugle i kroppen under Shellhusets bombardement. Kun 20 cm fra skudhullet lå han som et par celler og hyggede sig, men overlevede heldigvis uskadt attentatet. ( Se Shell-husets bombning og en kugles endeligt ). 

Han er vokset op i Vanløse i København og Magleby på Stevns og flyttede hjemmefra som 16- årig for at starte uddannelsen som skovtekniker (nu kaldet Skov- og landskabsingeniør). Efter at have været sergent i Ingeniørtropperne uddannede han sig til merkonom i markedsføring, samtidig med at han havde fuldtidsjob og 2-3 plejebørn. I 21 år arbejdede han på Humleore og Svenstrup Skovdistrikter, inden han i 1990 fik arbejde på Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole som havemester. I vore dage hedder Landbohøjskolen Det Natur og Biovidenskabelige Fakultet, og han havde i en årrække titel af seniorgartner, hvor han blandt meget andet tog sig af de kulturelle og botaniske rundvisninger på Fakultetet. I 2013 har han kastet alle chefer af sig, så han nu er free-lance som globetrotter, forfatter, foredragsholder, guide og journalist. (Se andetsteds på denne hjemmeside).

I 48 år har han været gift med Birgitte Greiner med hvem han har 2 voksne børn, Louise og Søren, og i alt 5 børnebørn, Alex, Nikolaj, Anders, Magnus og Sofie. Han er bosat i Borup på Midtsjælland i et ældre, hyggeligt hus.

Som aktiv borger i samfundet er han medstifter af Skovbo Røde Kors og er stadig indsamler. I 4 år har han været nævning i Østre Landsret og siden 8 år som domsmand i Køge Ret og Roskilde Ret. Der har været sager som mord, narko, insest, vold, trafikdrab og to blå mærker. 

Han er en ivrig debattør og læsebrevskribent, og forfatter til historier og utallige rejsefortællinger fra hele verden, og i bøgerne  ”Vores Vanløse” og "Vanløse under krigen" har han historier med sammen med bl.a. Benny Andersen.

 På Forlaget Borgen har han udgivet bogen "Fra høj hat til gummistøvler". Den er desværre udsolgt fra forlaget, men findes på 46 biblioteker landet over.

Han har skrevet bogen "Fra Dansk Vestindien til U.S. Virgin Island. I en let overskuelig bog kan man læse hele historien om Guldkysten, slaverne, plantagerne, oprørerne, Peter von Scholten, frigivelsen, lønslaverne og salget til USA. Bogen ligger på nettet under www.danskvestindien100.dk og den er ganske gratis.

Han er aktiv foredragsholder og holder et hav af foredrag i forskellige ældreforeninger og oplysningsforbund og han har sågar holdt foredrag i Eventyrernes Klub. For tiden har han 27 forskellige foredrag som spænder lige fra Dansk Vestindien, Vesterbro,  Nyhavn, Amalienborg, Mexico, New Zealand, Vietnam, bestigning af Kilimanjaro, Peru, Etiopien, Japan, USA, Indien, Nepal, Usbekistan, Den Transsibiriske Jernbane, Sydafrika, Kina, Cambodia, Thailand, Malaysia, Australien, Canada, Grønland, Colombia, Kazakhstan, Tibet til Landbohøjskolens Have.     

Se under Greiner Foredrag 2019 -20. 

Kim Greiner har også skrevet bogen "Bumletog fra Borup til Singapore" der beskriver en togrejse hen over landjorden igennem 13 lande og med flerdages stop i 27 forskellige byer og steder som f.eks. Baikalsøen og Gobiørkenen. Rejsen har været rejsens mål, og bogen er både informativ og særdeles underholdende (siger redaktøren hos forlaget Mellemgaard). Og videre siger han "Sluk computeren og fjernsynet og tag med på en forunderlig rejse". Bogen udgives i efteråret 2018 og er 522 sider incl. kort og billeder. Bogen findes på 55 biblioteker.

Han er en meget benyttet guide på historiske have- og byvandringer på Frederiksberg og i København. Han har 9 forskellige rundture og her kan nævnes "Landbohøjskolens Have og historiske bygninger", Frederiksberg Have, Christianshavn, Nyhavn, Vesterbro og "Slavernes historie i Frederiksstaden," g "I kongernes fodspor i Frederiksstaden," Rundt på Indre Nørrebro" Klik nederst på "Tilbage til forsiden" og læs alt om rundturene.

Han er lidt af en eventyrer og globetrotter og han har rejst i 75 forskellige lande og territorier på 6 kontinenter, og mangler således kun verdensdelen Antarktis.

Han går i teatret, til opera, til koncerter og ballet mindst 3-4 gange hver vinter og han går tit i biografen.

Ingen skal derfor sige, at han har sovet sit liv væk, og der er stadig fuld fart på oplevelserne i denne spændende verden.

Af hans rejselivs curriculum vitae kan nævnes:

Island rundt i bil og telt. Set Gullfoss, Godafoss og Dettifoss, der er nogle af Europas vandrigeste vandfald. Kravlet på askevulkanen Hverfjall og snuset til de boblende mudderpøle i ”Djævelens køkken”. Set gejseren Stokkur springe. Afstikker til Færøerne.

2 gange til Nordkap i egen bil plus 2 gange yderligere i Lappland. Badet i Nordishavet. Vasket guld i Lannavaara, besøgt verdens nordligste by og overnattet på verdens nordligste campingplads. Besøgt Julemandens Værksted i Rovaniemi og Nordeuropas største område med helleristninger i Alta. Gået rundt om ”Treriks-röset”, hvor Finland, Sverige og Norge mødes, kørt ad Silverväjen og besøgt Lappstaden, stået på toppen af samernes hellige bjerg Saanatunturi, besøgt Ice Art Centeret og samemuseet Ájtte. Besøgt Gammelstaden i Luleå og spist renburger på Lap-Dånald.

I løbet af få dage har han nær Ækvator gået fra tropevarme og regnskov til toppen af Kilimanjaro på 5.896 meter, og på Uhuru Peak har han set solen stå op i et landskab af nysne. 

Oplevet Ngorongoro Krateret med en af verdens højeste koncentrationer af storvildt. Bombarderet af insekter, medens han spiste suppe i Serengeti Nationalpark og spruttet af grin under oplevelsen. Sovet i telt blandt hyæner og brølende løver samme sted.

Besøgt en masailandsby og skuet over Olduvai slugten, hvor fundet af fossile fodaftryk beviser, at det var her, menneskehedens første skridt blev taget. Besøgt Livingstones hus i den gamle slaveby Stone Town på Zanzibar og gyst i de underjordiske slavekamre. Overlevet en snorkeltur på et ægte koralrev. Klappet og kravlet i baobabtræer.

Vandret i Høje Atlasbjerge, besøgt berberlandsbyer og stået på toppen af Jebel Toubkal, der er Marokkos højeste bjerg. Gennemkrydset Marrakech og besøgt den berømte markedsplads Djemaa El Fna og Menara og set solen gå ned bag Koutoubia-moskeen.

Kørt igennem Checkpoint Charlie og banket stykker af ”Muren” i Berlin. Besøgt Berliner Gruselkabinett og spist frokost i Teletårnet.

Stået på Lizzard Point på Englands sydligste punkt og Lands End på det vestligste punkt. Gået langs kejser Hadrians Mur, set Stonehenge, spejdet efter søuhyret i Loch Ness og set Camera Obscura i Edinburgh. 

Vandret i Pyrenæerne ad Haute Route på grænsen mellem Spanien og Frankrig. Gået den delikate passage Passage d´Orteig, og i Ordesa Nationalpark gået på hyldevandring 600 meter over dalbunden på Faja de las Flores. Passeret Breche de Roland.

I løbet af ti dage har han stået på toppen af Møllehøj (Danmark), Galdhøpiggen (Norge), Kebnekaise (Sverige), og Halti (Finland). Udover Kilimanjaro har han besteget Glittertind, Gaustatoppen, Snowdon, Pico Ruivo, Grande Fache, Pic Pimene, Bloksbjerg og Himmelbjerget.

Stået i tæt tåge på Prekestolen ved Lysefjorden, gået Blåisvandringen på Jostedalsbræen og krydset Styggebreen.

Været i gravkammeret i Keopspyramiden, sejlet på Nilen, stået i Tut Ank Amons gravkammer i Kongernes Dal og set hans guldmaske på Det Egyptiske Nationalmuseum. Besøgt Abu Simbel templet og en række andre templer og faret vild i Cairo. Set Al-Rifai-moskeen og ligget på gulvtæppet i Muhammed Alis Moske. Oplevet sandstorm ved Tis grav, klappet Den Lille Sfinx i Memphis og set Den Store Sfinx i Cairo. 

Besøgt Skt. Katarina-klosteret i Sinai-ørkenen for foden af Mosebjerget, og set efterkommeren af den ”Brændende Tornebusk”.

Vandret mellem etniske minoriteter i det nordlige Vietnam, gennemtravet Hanoi og æret de jordiske rester af Ho Chi Ming. Besøgt Ho Chi Mings Pælehus og Pagoden På Èn Søjle, set Det Nedskudte B52-Bombefly og en af verdens sidste Leninstatuer. Kørt op langs Den Røde Flod i Victoria Ekspres Train, overnattet i Red Dao landsby i bambushytte og sejlet i Ha Long-bugten. 

Vandret i hutongerne i Beijing, gået på Den Kinesiske Mur, set Minggravene, Den Forbudte By, kejserinde Cixis Vinterpalads, og set de jordiske rester af formand Mao (uden at ære ham). Gået på Åndernes Vej, stået på den balkon, hvor formand Mao proklamerede Folkerepublikken, været på Jadeøen, der var residens for Kubilai Khan. Lovet det evige liv efter at have betalt 5 yuang og dunket på klokken i et Lamatemplet, ( man kan få pengene retur, hvis det evige liv alligevel kikser). Spist kæmpefrøer og slanger og drukket en dram med slangegalde.

Gået på levadaerne på Madeira, stået på toppen af Madeiras højeste bjerg og været ude, hvor kragerne vender på øens sydøstspids Ponta de Sao Lourenco. 

 Været nede i Paris katakomber og overværet en eventyrlig forestilling på Moulin Rouge. Set Venus fra Milo og Mona Lisa, været i spejlsalen i Versaille, hvor tyskerne underskrev fredsaftalen efter 1. verdenskrig og set dronning Marie-Antoinettes celle inden guillotinen. Nydt  udsigten fra Eiffeltårnet og kikket efter Klokkeren fra Notre Dame.

Gået på Akropolis, set solnedgang fra Ares høj, hvor apostelen Paulus holdt sin brandtale til athenerne, nydt evzonernes gaggede gangarter, vandret mellem Olympieions kæmpesøjler, siddet på Panathenæer Stadion, været i Vindenes Tårn uden afsindig dans og besøgt Nymfernes Høj. Set Poseidons tempel på Kap Soünion og besteget Hyméttos Athens højeste bjerg.

Sejlet med airboat i Everglades sumpe blandt alligatorer og taget turen ned til Key West og set Hemmingways Hus. Været på junglesejlads i Disneyworld. ( Nå, det er vist ikke rigtig noget). Set Thomas Edisons laboratorium. Fundet en håndfuld forstenede hajtænder. Set spor efter æglæggende havskildpadder. Drukket vand fra ungdommens kilde i USAs ældste by. Spist friturestegt alligatorhale. Stået på ”The Southernmost Point” på det nordamerikanske kontinent. 

Set og rørt ved de store mammut- og redwoodtræer i Californien, gået ad trailen til oven over vandfaldet i Yosemite Nationalpark og beundret klippen Half Dome. Kørt med kabelsporvogne i San Francisko og besøgt Chinatown.

Fra Gedser til Skagen har han næsten set alle seværdigheder i Danmark. Været i Disneyland i Californien og i Paris, samt i Disney World med Epcot Centeret i Florida. Desuden set Kennedy Space Center og været til verdensudstilling i Hannover.

Set hvor Dannebrog faldt ned i Estland, sunget en nationalsang på sangfestivalpladsen Lauluväljak, hvor Den Syngende Revolution fandt sted. Vandret betaget rundt på Korshøjen i Letland og skulet til Hitlers bunkers på Ulveskansen, hvor føreren med nød og næppe undgik et attentatforsøg af Claus von Stauffenberg. Set Rigas Frihedsmonument og Sortebrødrenes hus.

Han har vandret i den mauriske fæstning i Sierra de Sintra, gyst ved Boca doe Inferno (Helvedets mund), drømt ved Henrik Søfarerens monument og hilst på ”Den Lykkelige Hjemkomsts Frue” i det mauriske tårn Torre de Belém. Set Cristo-Rei (28 m høj kristusfigur), vandret i Castelo de Säo Jorge, hvor korsridderne i blodrus dræbte alle indbyggerne og været på det europæiske fastlands vestligste punkt Cabo dae Roca.

Gået på Heltepladsen og set Tusindårsmonumentet i Budapest, kørt i kontinentets første undergrundsbane, badet i Gellért-badet og været i Gül Babas gravmæle.

Været i katakomberne i Rom, set den balkon, hvor Mussolini holdt sine brandtaler, gået ad den antikke vej Via Appia Antica, set aftryk af Jesu fødder, set ”sort sol” af stæreflokke og bedt en bøn, medens han holdt om Sct. Peters storetå i Peterskirken. Set og hørt Paven, været i Det Sixtinske Kapel, siddet i Colosseum og gået i Circus Maximus, hvor goteren Totilas afholdt Roms sidste stridsvognsvæddeløb.

Vandret i Pompei og set det vægmaleri, som galante herrer før i tiden måtte betale ekstra penge til vagten for at se. 

Set den underjordiske romerske bydel Barcino. Vandret i Gaudis Park Güell og set verdens længste havebænk. Været oppe i tårnene i Gaudis katedral La Sagrada Familia - måske verdens ottende vidunder. Nydt Barcelonas bedste udsigt fra forlystelsesparken Tibidabo.

Vandret på vulkanen Etna, medens en gloende varm lavastrøm gled forbi.

Besøgt Kartago nær Tunis, stået på et sandbjerg i Sahara og overnattet i ørkenen i beduintelt.

Rørt ved Det Hellige Blod i Brügge. Set både Manniken Pis og Jeanneke Pis. Besøgt Det Kinesiske Hus og Den Japanske Pagode i Bruxelles.

Vandret over alle de store broer i Danmark: Farøbroen, Storebæltbroen og Øresundsbroen. Desuden Golden Gate i San Fransisco og Long Bien broen i Hanoi.

Været på riverrafting i Norge, kaptajn på flodbåde på de engelske kanaler og uden kendskab til heste været kusk på en prærievogn på Sydfyn.

I Peru har han set isjomfruen Juanita, der blev ofret til guderne af inkaerne og siden har siddet nedfrosset på en bjergtop i 500 år. Set kondorer i Colca Canyon. Klappet inkamure i inkaernes gamle hovedstad Cusco. Besøgt Uroindianerne på sivøerne i Titicacasøen, der ligger 3.830 meter over havet. Vandret i 4 dage ad originale inkastier til den glemte ruinby Machu Picchu.

Sejlet i 4 dage på Rio Madre de Dios i Amazonjunglen og badet i floden blandt giftige fisk. Spist lama, marsvin og fuldfede hvide larver. Besøgt guldvaskerbyen Colorado på en flodbred i junglen og set Guldmuseet i Lima.

Faret vild i Etiopiens hovedstad Addis Ababa og drukket kaffe på Hotel Sheraton - Afrikas fineste hotel. Vandret i en uge i Bale Mountain Nationalpark i 4.000 m højde uden sovepose og åndet i nakken af de vilde etiopiske ulve. Været helt tæt på vilde bavianer og sejlet imellem verdens største krokodiller på 7 meters længde. 

I dagevis kørt i jeep uden sikkerhedssele ad verdens dårligste veje i Sydetiopien. Strandet i bushen og overnattet i dyrefold hos Hamarstammen. Besøgt hamarlandsbyer i Syd Omo, hvor befolkningen lever som i jernalderen, og hvor mændene maler sig med hvide striber og vogter kvæg, bevæbnet med maskingeværer. Samme sted går kvinderne topløse rundt og smører håret ind i rød lerjord og gedefedt. Besøgt Surma-stammen, der var drevet på flugt efter oversvømmelser nær Kenyas grænse. Badet i Lake Langano, hvor der lever flodheste. Besøgt Østafrikas største markedsplads i Addis Ababa.

Fået et håndtryk af tidligere statsminister Anker Jørgensen og et dobbelt håndtryk af Lone Hertz samt et kys af Aqua Lene. Fået personlige breve fra Uffe Ellemann, Tjekkiets præsident Vaslav Havel og præsidenten for Det Europæiske Parlament Pat Cox. 

Besteget Irlands hellige bjerg Croagh Patrick. Vandret i Connemare National Park og kørt af Sky Road. Set Lynch Castle der har lagt navn til begrebet "lynche".Vaklet langs kanten af Cliffs of Moher og rørt ved den 4.500 år gamle Poulmabrone Dolmen. Besøgt Foynes Flying Boat Museum og drukket Irish Cofee hvor drikken blev opfundet i 1942. 

Besøgt Topkapi Paladset i Istanbul, hvorfra sultanen styrede det mægtige Osmannerrige. Set et fodspor af profeten Muhammed foruden en tot af hans hår og en tand. Fået en tur i Sultanens harem for en tier. Besøgt Hagia Sofia, der i 1.000 år var verdens største lukkede rum. Set tyrkisk mavedans udført af slanke piger. Været i Den blå Moske, Zeni Moskeen, Süleymaiya Moskeen og Eyüp Moskeen der er verdens 4. helligste. 

Sejlet over Bosporusstrædet fra Europa til Asien. Set Dolmabahce Paladset, hvor Atatürk døde. Handlet i Den Store Basar, der er verdens største. Fået et ægte indsæbnings- og massagebad i sultan Süleymaiyas Haman fra 1550. Gået langs Konstantinopels over 10 meter høje bymur og set Medusa hovedet i Basilika Cisternen.

I Long Bar på Raffles Hotel i Singapore drukket en Singapore Sling, en drink der blev skabt her i 1915. Set de troende bede i hinditemplet Sri Srinivasa Perumal templet i Singapore, og bagefter besøgt Chinatown.

Kørt Sydøen på New Zealand rundt, besøgt Christchurch og Queenstown og vandret i de fleste af øens nationalparker fra kystregnskove til iskolde gletschere. Sejlet i havkajak langs kysten til Abel Tasmans Nationalpark og set søløver. Set de bemærkelsværdige Pancake Rocks og beundret de selvlysende orme i en nærliggende grotte. Fløjet i helikopter rundt om Franz Josefs Glacier og landet på Fox Glacier. Sejlet helt tæt på en pustende kaskelothval og en flok delfiner og set en albatros lette. Set solen gå ned over New Zealands højeste bjerg Mt. Cook og vækket af skrig fra alpinpapagøjen keaen. Sprunget ud fra 15.000 fods højde og med 200 km/timen og 1 minut frit fald dalet til jorden i en faldskærm.

Besøgt Nationalpaladset i Mexico City og set Diego Riveras verdensberømte vægmalerier. Set de sørgelige ruiner af Templo Mayor i aztekernes hovedstad som spanierne ødelagde i jagten på guld. Besøgt malerinden Frida Kahlos Det blå hus og tempelbyen Teotihuacan der er Latinamerikas største ruinkompleks. Stået på toppen af verdens trediestørste pyramide Solpyramiden og gået på De dødes Allé. Set hele Centralamerikas skytshelgen Jomfruen af Guadalupe og zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Alban med den mixtekiske guldskat. Besøgt de sky stammefolk chamulaér og zinacantekér samt arkæologen Frans Bloms "Jaguarens Hus". Set Troldmandens Tempel ved de enestående mayaruiner i den mexicanske regnskov ved Palenque og Uxmal. Set den uhyggelige cenote hvor mennesker blev ofret til regnguden i Chichén Itzá samt Kukulcan pyramiden hvor "Den fjerklædte slange" ved jævndørn kravler op ad trappetrinene. Badet i den Mexizanske Golf, kysset en delfin og fået en tur igennem vandet af to delfiner der skubbede under forsålerne. Spist en portion græshopper. 

Besøgt St. Thomas, St. Jan og St Croix i det gamle Dansk Vestindien. Gået rundt i Christiansted med alle minderne fra Peter von Scholten. Været i Spejlsalen hvor von Scholten holdt sine overdådige baller. Danset "sort dans" på fortet i Frederiksted med caribisk skønhed. Besøgt hovedbyen Charlotte Amalie, købt en Obama 9 dollar pengeseddel, svømmet med en havskildpadde og drukket ægte Crusan rom fra tønden.

Rejst rundt i Japan og besøgt seks af de mest spændende byer. Sovet på gulvet i en gammeldags ryokan, været på verdens største fiskemarked i Tokyo og kørt igennem landet med 270 km i timen i Shinkansen. Set og været inde i Den Store Buddha, gået i templer med nattergalegulve, besøgt Ninjatemplet og Guldpaladset i Kyoto. Været i Hiroshima og besøgt mindeparken og set A-bombetræer der overlevede bomben. Set og rørt ved den berømte Shintoport på øen Miyajima hvor det ikke er tilladt at føde eller dø. Set bukkende togkontrollører, hvidmalede geishaer, smukke japanske piger og tusindvis af stenbuddhaer. 

I New York gået på Brooklyn Bridges, besøgt Ellis Island og Governors Island. Været oppe under skørterne på Frihedsgudinden og i toppen af Empire State Building. Gået tur i Central Park, vandret op og ned ad Broadway og siddet på den berømte røde trappe på Times Square.

Besøgt Universal Studios i Florida og købt en tryllestav i Harry Potter Land og spist på Three Broomsticks. Set Ringling Museum Complex i Sarasota.

I Arizona kikket ud over Grand Canyon og gået på trailen mod bunden. Kørt på Rute 66 og besøgt flere spøgelsesbyer. 

I Nevada gået op og ned ad The Strip i Las Vegas og fået frække tilbud. Kørt tværs igennem Death Valley National Park, besøgt Scottys Castle hvor svindleren Walter Scott huserede og gået på saltsøen Badwater 86 meter under havets overflade.

I Californien besøgt King Canyon og Sequoia Nationalpark med verdens største træ General Sherman. Samme sted mødt en vild sort bjørn. Gået på Hollywood Boulevard og set stjernernes fodspor. Overnattet i danskebyen Solvang. I San Francisco besøgt Winchester Mystery House, Fishermans Wharf, China Town og gået på Golden Gate Bridge.

I Indien set ikke mindre end tre religioners - sikhernes, hinduernes og buddhisternes helligste steder. Besøgt Det Gyldne Tempel i Amritsar og set sikhernes hellige bog, Guru Grant Sahib. Kørt i tog fra Amritsar til New Delhi og set templer og den prægtige Jama-moske. Set krigsmonumentet India Gate.

Besøgt Varanasi med den hellige flod Ganges. Sejlet på floden med brændende ligbål på bredden. Besøgt Sarnath hvor Buddha for 2.500 år siden holdt sin første tale til sine disciple. Soppet i Gangesfloden blandt farverige pilgrimme. 

Besøgt Agra med stormogulens gravmæle til sin yndlingshustru Mumtaz Mahal selveste Taj Mahal. Besøgt det røde Agra Fort fra 1565. Besøgt et Mother Teresa hjem for forældreløse børn.

Han har taget med tog og offentlig bus fra Borup til Moskva. Undervejs besøgt Berlin, og den fantastiske by Warszawa med den genopståede historiske bykerne. Videre til hovedstæderne i de Baltiske lande Vilnius, Riga og Tallin og her spist vildsvine- og elsdyrbøf.

I tzarens Sct Petersborg har han besøgt Vinterpaladset, der er et af verdens største kunstmuseer, Blodkirken der er bygget nøjagtig på det sted, hvor tsar Nikolaj 2. blev myrdet. Besøgt Peter og Paul-katedralen, hvor vores dronning Dagmar ligger begravet ved siden af sin mand tsar Aleksander 3. Han har besøgt Alesandr Nevskij-klosteret, set panserkrydseren Aurora, hvis kanonskud indledte den russiske revolution, og vandret rundt i parken til Peterhof, der er Ruslands svar på Versaille. Han har klappet Katarinas den Stores hestestatue af Peter den Store. Sejlet på Sct. Petersborgs berømte kanaler og spist ægte og meget velsmagende russisk rødbedesuppe.

I Moskva har han vandret på den Røde Plads og beundret den berømte Vasilij-katedral - Ruslands mest kendte symbol. Besøgt ærkeskurken Lenins mausolæum, gået rundt i Kreml og kikket på smukke kuppelkirker og klappet tsar-kanonen og Ivan den Stores kirkeklokke, begge måske verdens største. 

Gået på "Gammel Arbat" Moskvas første gågade, og besøgt VDNKH - udstillingscenteret, der viste Sovjetunionens overlegenhed overfor Vesten, og hvor det stadig myldrer med røde stjerner og hammer og segl. Kørt i Moskvas metrosystem med de fantastiske flotte metrostationer. Gået i Boris Jeltsins Sejrspark til minde over sejren over Nazityskland.

I Nepal har han vandret rundt i Katmandu og på kun en eftermiddag faret vild to gange. Han har besøgt Durbar Square og med egne øjne set "den levende gudinde" Kumari Deva. Vandret rundt om Bhoudanath - en af verdens største og vigtigste buddhistiske stupaer og hilst på aberne ved Abetemplet. Spist frokost i Garden of Dreams. Overværet en ligbrænding ved sidefloden Bagmati til Ganges og hilst på adskillige hellige mænd. Besøgt Bhaktapur, der er den hinduistiske by af de tre kongebyer. Haft Nepals første kvindelige guide den uforlignelige Mrs. Indira Joshi som personlig guide i tre dage. Besøgt en SOS børnelandsby og Sobogaards økologiske farm i Katmandudalen. 

I en uge kørt rundt i Nepal på måske verdens dårligste veje med privatchauffør, boet i den gamle kongeby Nuwakot i et 200 år gammelt herberg med lerstampet guld og mus på loftet. Besøgt det glemte kongeslot samt landsbyens skole med 600 børn alle i fine skoleuniformer. Samme sted sunget Lille Peter Edderkop. Boet nær Pokhara på toppen af et bjerg med den kridhvide Himalayas Annapurna bjergkæde med Fiskehalebjerget liggende kun 29 km væk. Besøgt den berømte japanske fredstupa. I den berømte Royal Chitwan National Park været på kanotur i udhulede træstammer og kikket på krokodiller. På elefantryg været på jungleridt og været helt tæt på pansernæsehorn og hørt et tigerbrøl. Hilst på de utroligt venlige og imødekommende mennesker i Nepal. 

Besøgt Azorerne. Vandret kratert rundt ved søerne Lagoa Azul og Lagoa Verde. Badet i de varme kilder og set kogende vand og mudder boble op af jorden.

Rejst med den Transsibiriske - og den Transmongolske Jernbane fra Moskva til Beijing på jordklodens længste togrejse. Set Blodkirken i Jekaterinborg hvor zarfamilien blev myrdet. Han har badet i Bajkalsøens iskolde vand. Han har besøgt den buddhiske republik Burjatien og set verdens største Leninhoved. Nær Ulan Ude har han besøgt Ivolginskij Datsan der er det vigtiste buddhistiske kloster i Sibirien. I Ulaanbaator, der er Mongoliets hovedstad har han besøgt Kejserens Vinterpalads, og i Megjid Janraisig - templet beundret den 26,5 meter høje Buddha.

Han har taget på en tre-dages tur ind i Gobiørkenen, besøgt en normadefamilie og redet på en ægte kamel med to pukler. Beundret et dinosaurusskelet der stadig lå i sandet og oplevet et ørkenuvejr med hagl der lå i bunker bagefter. 

Opholdt sig i en togvogn medens vognen blev løftet med store donkrafter og hjulene blev skiftet til en mindre skinnebredde og fortsat til Beijing.

På sporet af Silkevejen har han besøgt Usbekistan og vandret rundt i de gamle karavanebyer Bukhara og Samarkand. Han har bl.a set Poi-Kalyan-komplekset og klappet "Dødens Minaret", beundret Ismail Samani-mausoleet, Ark-fortet og Emirens Sommerpalads. Med lettere afsky set kæmpestatuen af Timur Lenk og beundret Registanpladsen der er en af verdens smukkeste pladser. Besøgt Sjachi-Zinda med 220 meter overdådige mausoleer. Købt ulveamuletter af en sigøjnerkvinde og besøgt Ulugh Begs Observatorium og statue sammen med en flok usbetiske kvinder. Dvælet ved profeten Davids grav hvor David ligger i en 18 meter lang kiste.

Vandret rundt i Tasjkents gader og beundret de flotte regeringsbygninger.

I Sydafrika har han kørt ad Panoramaruten og passeret Long Tom Pas, besøgt Bourkes Luck Potholes, Three Rondavels og Guds vindue. Han boede på et hotel med flodheste i baghaven.

Besøgt Kruger Nationalpark og under safari set elefanter, giraffer, hyæner, vortesvin, zebraer, bøfler, krokodiller, gnuer, næsehorn og de meget sjældne vilde hunde m.m. Overnattet i teltlejr. Beundret en leopardskildpadde, set skum fra en skumfrø og kikket en kamæleon i øjnene. 

Besøgt Port Elisabeth, kørt ad Garden Route, besøgt Krysna, Cango Caves, Swellendam og spist en zebrabøf. Besøgt vinhovedstaden Stellenbosch og vingården Vrede en Lust og drukket noget af deres dejlige vin. Besøgt Oudthoorn strudsefarm og spist en strudsebøf.

Han har vandret rundt i Cape Town, besøgt den berømte Waterfront og Langa township med dansende børn i Dalukhanyo pre-school. Besøgt Robben Island hvor Mandela sad fanget i årtier og gyst ved hans celle på 2½ x 2½ meter. En flok delfiner ledsagede båden tilbage. 

Besteget Taffelbjerget (Table Mountain) der er et af verdens 7 naturlige vidundere og nydt solnedgangen fra toppen medens dugen (the tablecloth) gled ud over kanten.

Kørt rundt på Kaphalvøen. Besøgt en koloni af sydafrikanske pelssæler og ved Boulders Beach en koloni af pingviner der lagde æg i det varme sand. Stået på Kap Det Gode Håb og Cape Point og skuet mod Sydamerika i vestlig retning, Australien i østlig retning og Antarktis mod syd.

I Kina har han kørt med højhastighedstog mellem Beijing og Xian, hvor han besøgte kejserens berømte terrakottahær. I Shanghai har han besøgt det 468 høje "Orientens Perle" og nydt udsigten fra verdens største "Øloplukker", det 492 høje "Shanghai World Finans Center. Besøgt "The Bund" der i 1930 var Shanghais "Wall Street", Folkets Park og Nanjing Dong Lu - Shanghais svar på "Strøget". Drukket the og spist sorte vagtelæg i Huxinting Teahouse, hvor både dronning Elisabeth, Hillary og Bill Clinton har siddet på selvsamme stole. Været omvandrende seværdighed, idet kineserne var vilde med at fotografere ham, sammen med sig selv.

Han har besøgt den gamle britiske kronkoloni Hong Kong, hvor han har stået på verdens længste rulletrappe (800 m), gået på Hong Kongs skywalks og kørt i deres over 100 år gamle smukke sporvogne. Besøgt både Hong Kong Park og Victoria Park og haft store problemer med at komme ind i Kina igen efter Hong Kong.

Kørt med bumletog igennem Indokina og overnattet i både softsleper og hardsleepertogkupeer med et stort udvalg af kinesere og vietnamesere.

I Hanoi har han besøgt Ho Chi Minhs Mausolæum, set den franske generalguvernørs palads og Ho Chi Minhs pælehus. Desuden besøgt den berømte Hoan Kien Sø med Ngoc Son templets berømte kæmpeskildpadde og Long Bien-broen, hvor franskmændene traskede hjem.

I kejserbyen Hue i Vietnam har han drukket HuDa øl, hvor Hu står for Hue og Da for Danmark. Han har besøgt den Ydre og Indre Kongeby og  kong Tu Dues meget "beskedne mausolæum" med stor overdådighed. Sejlet med båd til den berømte Thien-Mu Pagode og set den lyseblå Austin, som munken Thich Quang Duc kørte i til Saigon, hvor han brændte sig selv i protest mod styret. Han er blevet spået af den meget berømt spåkone Derü ved den gamle overdækkede bro.

I Saigon har han besøgt Kulturparken og Præsidentpaladset, hvor de nordvietnamesiske kampvogne brød igennem gitterporten og Sydvietnam blev befriet. Han har drukket en Saison Saison på den berømte bar Saigon Saigon Bar og en "Jager Bomp"på Hotel Sheraton Saigons berømte "23 Level Bar".

Krydset igennem Mekongdeltaget med husbåd, kano og langbåd til Cambodias hovedstad Phnom Penh. Han har drukket kryddersnaps med slange og skorpion. Han har besøgt "The Killing Fields og Tuol Sleng Genocide Museum, hvor ærkekommunisten Pol Pot havde tortureret og dræbt en fjerdedel af sin befolkning. Besøgt "Det russiske marked", det fantastiske Nationalmuseum, The Royal Palace, Silver Pagoden, den smukke Vat Stupa og spillet fodbold med en splitternøgen dreng på kun to år.  

Han har rejst på kryds og tværs igennem Australien med de legendariske tog som The Ghan, The Overlander, Spirit of Quensland og Indian Pacific Train. 

Fodret Doktor Gullys fisk i Darwin, og været på 3 dages outbacktur med firehjulstrækker i Lichfield- og Kakadue Nationalpark. Set 40.000 år gamle hulemalerier, vilde krokodiller og badet i adskillige vandfald.

Boet i Alice Spring, der er kendt som byen, der er omgivet af ingenting. Været på 3 dages tur ud i ødemarken til Ayers Rock, der er aboriginernes hellige bjerg og vandret mellem de røde klipper i Kata Tjuta. Vandret i Kings Canyon og set en dingo og stødt på de vilde Brombees heste. 

Besøgt millionbyen Adelaide, Adelaide Oval, Botanisk Have og kørt med sporvogn til bugten Holdfast. Besøgt Kangaroo Island, hvor det nærmest myldrede med søløver, kænguroer, koalaer og overværet en herlig pelikanfodring.

Besøgt Melbourne, der med sine 3½ million indbyggere er Australiens 3. største by. Siddet på knæ af Julemanden og besøgt Kaptajn Cooks barndomshjem. Boet i badebyen Cairns, hvor badning på stranden er forbudt på grund af krokodiller. Snorklet ved "Great Barrier Reef" ved koraløen Frankland Island. Taget med veteranbanen til bjergbyen Kuranda og taget verdens længste svævebane hen over regnskoven. Set i hundredvis af flyvende hunde.

Været i Brisbane og set dronning Victorias underhylere på "Queensland Cultural Center". Set måske verdens mest erotiske dørstolper, og overværet byens spektakulære juleshow, der er ubeskriveligt flot. Været i Sydney og set og oplevet Utzons fantastiske Operahus både ude og inde. Vandret på brovandring på øverste brobue at Sydney Harbour Bridge, hvor der er 168 meter ned til havet. Været i Taronga Zoo Park, set verdens største juletræ i LEGO, og besøgt det 305 m høje Sydney Tower. 

Kørt på den 6.000 km lange togstrækning fra det Indiske Ocean til Stillehavet. Undervejs besøbt minebyen Broken Hill, spøgelsesbyen Cook og guldminebyen Kalgoorlie. I Perth, der er hovedstaden i Western Australia, har han besøgt London Court, Kings Park, havnebyen Fremantle med masser af gamle vistorianske huse. Besøgt Perth Mint, løfter en 10 kg tung guldbarre og fået fastslået, at hans vægt i guld har en værdi af 4.466.583,06 australske dollars. 

Han har kørt 6.427 km med tog tværs over Canada fra Stillehavet til Atlanterhavet. Besøgt Vancouver med en af verdens smukkeste beliggenheder. Besøgt Stanley Park med totempæle og oplevet Canadas nationaldag. Besøgt Vancouver Chinatown med Dr. Sun Yat-Sen Classical Garden. Været på Grouse Mountain og set grizzlybjørne. Set et Timbershow og besøgt "Capilano Suspension Bridge". Kørt med det legendariske tog Rocky Mountaineer. Besøgt Jasper Nationalpark i Rocky Mountains og her set Maligne Canyon, Medicine Lake og Maligne Lake. Taget Jasper Tramway til toppen af Whistler Mountain.

Besøgt præriens perle Winnipeg. Set statuen af Louis Riel, The Forks og den franske bydel Saint Boniface med St. Boniface Museum. Gået i Exchange Distrikt og set det lastefulde skib Nonsuch. Fået turen "Splash Dash River Tour" og besøgt museet "Human People Rights".

Besøgt Toronto og et af verdens vådeste vidundere - Niagara Falls. Sejlet med skibet Hornblower ind i tågerne fra Horseshoe Falls og har også været "Behind the Falls". Gået på gaden Clifton Hill, hvor Frankensteins uhyre spiste burger. Besøgt Canadas største slot Casa Loma og CN Tower, der med sine 553 m er verdens næsthøjeste tårn.

Gået rundt i den franske by Montreal og besøgt "Basilique Notre Dame" og oplevet Montreal byfest. Besøgt "Benjamin Franklins Hus", der er et af de 1001 steder, man bør se, inden man dør. Besøgt den amerikanske pavillion "Biosphére" med kjoler lavet af affald.

Gået på Québec Citys bymur, der er den eneste bevarede i Nordamerika. Set og besøgt verdens mest fotograferede hotel Le Chäteau Frontenac. Fået en coctail på "Bar Sam". Kørt med "Le Funiculaire" og gået på Nordamerikansk smalleste gade "Rue du Petit-Champlain". Besøgt byen Baie-St-Paul og set det berømte vandfald. Set "Musee de la Civilisation" og gået"The Grand Walking Tour of Old Quebec City".

Besøgt Nova Scotia og den ramsaltede by Halifax. Været på jagt efter hvaler - så kun en havmåge. Besøgt Titanic kirkegården og "Maritime Museum of the Atlantic" samt immigrantmuseet Pier 21. Spist hummersalat på "Bluenose Restaurant". Besøgt Peggys Cove med verdens mest fotograferede fyrtårn og det fuldt bemandede Citadel, hvor alt er som i dronning Victorias tid.

Han har sejlet 240 km i forstavnen på en langbåd på Tonle Sap floden til Siem Reap i Cambodia. Besøgt verdens største religiøse bygningsværk Angkor Wat, samt Angkor Thom med kæmpe stenansigter og Ta Prohm, hvor junglen har overtaget ruinerne. Fået iced coffee på det 5- stjernede Raffels Grand Hotel i Siem Reap. Besøgt Phnom Kulen Nationalpark med hellige floder og vandfaldene og en leben af pilgrimme. Besøgt Preah Ang Thom med en kæmpe Buddha udhugget af bjergets top. Besøgt pælelandsbyen Kampong Phluk, hvor husene er bygget på 8-10 meter høje bambusstænger og sejlet med kano i mangroveskoven.

Besøgt Bangkok og blevet bondefanget samme sted. Set Wat Pho med den 46 m lange og 15 meter høje guldbuddha og Grand Palace med fuglemennesker og ørnelignende ridedyr. Set amuletmarkedet og set verdens største massive Guldbuddha. Gået over "Broen over floden Kwai" og kørt med tog på "Dødens jernbane". Besøgt vandfaldet Nan Tok Sai Yok Noi og taget nattoget til byen Hat Yai, der er renset for vesterlændinge. 

Kørt med tog igennem Malaysia og boet i China Town i Kuala Lumpur. Været oppe i det 421 m høje KL Tower og besøgt Sri Mahamariamman-templet, hvorfra de rettroende hinduer går bodsgang med lange nåle i kinderne til Batu Caves. Besøgt Batu Caves med den 42 m høje gyldne statue af hinduguden Murugan udenfor. Set det fantastiske Petronas Twin Towers ved aftentide. Besøgt Central Markedet, Little India, Den Nationale Moske og Det Islamistiske Kunstmuseum.

Kørt med tog til Singapore. Besøgt de fantastiske Cloud Forest og Flower Dome samt "Supertree Grove". Været på toppen af "Sand sky Park Hotel" og kikket ud over byen fra 57. etage. Besøgt Singapores Botanisk Have med verdens største orkidesamling og fået en ægte "Singapore Sling" på Raffels Hotel. 

På Island badet i den berømte "Blå Lagune", hvor 38 grader varmt vand pibler op af undergrunden. Besøgt den enorme store Hallgrimskirkja og det ligeså imponerende nye Kulturhus Harpa.

På Grønland fløjet over det fantastisk snedækkede Østgrønland og landet på den gamle amerikanske flyvebase Narsarsuaq. Besøgt Erik den Rødes høvdingegård Brattahlid, hvor hans kone Tjodhilde byggede Grønlands første kirke. Gået ad Kongevejen, der er opkaldt efter Frederik 9., og besøgt bygden Igaliku, hvor den første grønlandske biskop byggede sin gård Gardar, der blev nordboernes tingsted. Besøgt Qaqortoq, der er Sydgrønlands største by og knudepunkt for uddannelse, handel og erhverv. Jagtede Hedtofts redningskrans, der dog var forsvundet. Været til kaffemik hos en herlig grønlandsk familie. Besøgt Hvalsey Kirkeruin, hvor nordboernes spor ender blindt. Badet i de varme kilder i Uunartoq, hvor også nordboerne badede og blev døbt.

Sejlet med rutebåden Sarfaq Ittuk op langs Grønlands Vestkyst til Illulissat. Undervejs besøgt  bygderne Arsuk, Paamiut, Qeqertarsuatsiaat, Maniitsoq, Kangaamiut, Sisimiut, Aasiaat og selvfølgelig hovedstaden Nuuk og beundret statuen af "Havets Moder". Fik da også lige kastet et blik på statuen af Hans Egede, der hverken havde fornemmelser for sne eller inuitter.

Illulissat besøgt Knud Rasmussens fødehjem, været på midnatssejllads langs iskanten, gået langs Kangia Isbræ, kikket ned i Kællingekløften og dvælet ved de gamle grønlændergrave. Besøgt Diskoøen og den hyggelige by Godhavn, set Vorherres Blækhus, gået langs Røde Elv og fundet basalt- klipperne Kuannit. Været på 3 dagestur til den verdensberømte kælvende Eqibræ.  

I Colombia besøgt hovedstaden Bogota, der nærmest ligger i skyerne. Besøgt det fantastiske Guldmuseum. Overværet den betagende ceremoni, da fredsaftalen efter over 50 års borgerkrig blev underskrevet. Besøgt Monserrate-bjerget og katedralen, der ligger 200 m under jorden inde i et saltbjerg. Drukket kaffe i kolonitidsbyen Zipaquirá.

Boet i kolonitidsbyen Cartagena der er en UNESCO- fredet by med stadig eksisterende bymur. Besøgt cidadellet San Felipe de Barajas, og herfra skuet ud over byen. Købt en lillebitte, men ægte colombiansk smaragd. Set statuen af "Slavernes slave" og den smukke "La India Catalina", der repræsenterer stammen Calamari, der beboede Cartagena før spanierne ankom. Været på kanosejllads i mangroven og besøgt kæmpemarkedet, hvor ingen turister normalt sætter deres fod. 

Besøgt Colombias 2. største by Medellin, der før var kendt for sine mord og kidnapninger. Nu er den verdens mest innovative by og vurderes til at være kontinentets bedste by at leve i. Været med kabelbanen hen over byens tage til naturreservatet på bjergets top. Spist frokost i slumbyen Santo Domingo, der faktisk var ganske pæn og nydelig. Besøgt det verdensberømte museum med Fernando Botero malerier og Botero-pladsen med 23 af hans kæmpefigurer.

Kørt igennem landet til Pereira, der ligger midt i kaffelandet. Besøgt kaffefarmen La Primavera midt  i det smukke bjergrige landskab. Besøgt "Christo Rey de Belalcazar", der er verdens største kristusfigur. Vandret i Cocara-dalen med verdens højeste palmer. Fået malet sorte tånegle af en nydelig ung kvinde med en tatoveret kongekrone. Besøgt en colombiansk vingård og det herskabelige Sugarcane Museum Cali.  

Taget toget fra Moskva og kørt ca. 7.000 km igennem Rusland, Kazakhstan og Kina til Lhasa i Tibet. Været indenfor i den berømte Vasilij Katedral og i det storslåede GUM stormagasin i  Moskva. 

I Kazakhstan besøgt den nye hovedstan Astana der på få år er skudt op af steppen til en pragtfuld super moderne by med bygningsværker uden lige. Været oppe i "Livets træ" og lagt sin hånd i præsidentens håndaftryk. Besøgt verdensudstillingen EXPO 2017 hvor 144 lande udstillede og været inde i den fantastiske Globe. Drukket hestemælk hvilket ikke var en udpræget fornøjelse. 

I den kasserede hovedstad Almaty der er omgivet af sneklædte bjerge har han besøgt verdens største kristne katedral bygget i træ. Kørt med Almatys helt nye metro. Været inde i deres  nye moske og besøgt det berømte "Grønne Marked". Fået hans livs første kram og farvel kindkys af en togstevardesse. 

Kørt med tog 2.000 km ind i Kina hvor skinnerne følger den gamle Silkevej. Besøgt Lanchou og Den Gule Flod med den tyske jernbro, set den flyvende hest, Nationalmuseet og de ejendommelige tømmerflåder af oppustede fårekroppe. Spist zakoksebøf.

Kørt med "Himmelekspressen" igennem Tibets højslette i 5.000 meters højde. Besøgt hovedstaden Lhasa der ligger i 3.656 højde. Gået pilgrimsruten igennem byen sammen med tusindvis af tibetanere med bedemøller og bedekranse. Desuden gået pilgrimsruten omkring Dalai Lamas palads Potala. Besøgt Potala Paladset samt det hellige Jokhang tempel. Besøgt sommerpaladset Norbulinka hvorfra Dalai Lama flygtede til Indien. Besøgt en tibetansk familie, drukket smørte og været til tibetansk hestevæddeløb. I 4 dage været i selskab med Denzin den sødeste tibetanske guide i hele Asien. 

Fået sin allerførste tatovering af selveste Majbrit Petersen alias "Lille Ole" i verdens ældste stadig fungerende tatovørbutik "Tattoo Ole" der er beliggende i kælderen i Nyhavn 17.

Rejst rundt i Cuba med de offentlige transportmidler. Kikket på flotte paladser og kørt i gamle amerikanerbiler i Havanna. Boet på Hotel Ambos Mundos på naboværelset hvor Ernst Hemingway skrev "Hvem ringer klokkerne for". Besøgt Vinales-dalen hvor cigarerne vokser på markerne og oksekærre stadig anvendes. Røget min første og sikkert sidste cigar. 

Det er Kim Greiner den kedelige blege. Bare hvis nogen skulle komme i tvivl.

Overværet fantastisk strækmarch på Heltekirkegården i Santiago de Cuba. Set den balkon hvor Fidel Castro holdt sine brandtaler til folket. Fået et kram og et kindkys af en frodig dame der manglede mælkepulver til sin baby.

Besøgt de cubanske byer Bayamo, Camagüey og Trinidad og siddet på den berømte trappe "La Escalinata" hvor der hver eneste aften danses salsa

Rejst igennem Albanien, Makedonien, Kosovo, Serbien, Bosnien, Kroatien og Montenegro. Undervejs besøgt Bey Moskeen, været nede i tyranen Hoxhas atomsikre bunkersystem, badet i Ohrid-søens klare vand, set klosteret St. Naum, gået over den gamle stenbro i Skopje og set alle heltestatuerne, besøgt det serbiske-ortodokse kloster Decani Visoki der er bevogtet af Natosoldater, gået over den berømte Bro over Drina, stået på det gadehjørne hvor ærkehertug Franz Ferdinand blev skudt og som udløste 1. verdenskrig, været nede i "Tunnel of Hope" hvor der kunne smugles forsyninger til Sarajevo under den 3 år lange belejring, gået rundt i Bezistani den orientalske bazar, gået over "Broen i Mostar" og besøgt Dubrovnik.

Rejst rundt i Jordan og badet i både det Det Døde Hav og Det Røde Hav. Rejst på kamelryg igennem den berømte ørken Wadi Rum og overnattet i ørkenen. Besøgt Petra med de fantastiske gravmæler udhugget i de røde klipper. Petre er med på listen over verdens 7 moderne vidundere. 

Været på "Eventyrkrydstogt til Verdens Ende". Været rundt i Santioago de Chile. Hilst på statuen af Pedro de Valdiva der erobrede Chile fra indianerne. Besøgt regeringspaladset La Moneda og set mindestatuen af Salvador Allende. Besøgt Plaza des Armas med spåkoner. Været rundt i Valparaiso der er med på UNESCOS verdensarv. Indlogeret sig på krydstogtskibet Celebrity Eclipse i havnebyen San Antonio. Sejlet sydpå og besøgt Puerto Montt i Patagonien. Besøgt Vicente Perez Rosales Nationalpark med vulkanen Osorna. Set det berømte Petrohue-vandfald. Sejlet igennem Magellanstrædet og besøgt Punta Arenas - fastlandets sydligste by. I Patagonien set vilde lamaer, strudse og flamingoer. Besøgt Estancia Penitente Ranchen en ægte fårefarm med 5.000 får og 200 lamaer. 

Besøgt verdens sydligste by Ushuaia der ligger i Argentina. Fortsat rundt om Kap Horn i en brandstorm. Besøgt Puerto Madryn og videre til Punta Tambo med verdens største koloni af Magellanpingviner. Besøgt Uruguay med hovedstaden  Montevideo. Været rundt i Buenos Aires hovedstaden i  Argentina. Spist kæmpebøffer og set tangoshow. Danset tango med en smuk lokal kvinde. Dvælet ved Eva Perons grav. Gået på den berømte Boulevard "Av 9 De Julio" med 7 vejbaner i hver side. Set fregatten Sarmiento der har sejlet Jorden rundt 37 gange. Set "Torre Inglesa der er en kopi af Big Ben i London.

Besøgt Ukraines hovedstad Kiev med Maidanpladsen hvor den "ukrainske revolution" startede i 2014. Snakket med Oleg Karaus der blev skudt ned under kampene, men overlevede. Set kæmpestatuen af Rodina Mat der betyder Mor Moderland. Kravlet helt op i hendes arm og skuet ud over byen.

Vandret rundt i Minsk i Hviderusland der regnes for verdens 3. reneste by. Kravlet op på en monument af Lenin og jaget ned af en vagt. Besøgt "The Church of all Saints" der blev færdigbygget i 2006. Desuden besøgt "The National Library" der er formet som en kæmpediamant og besøgt Minsk - Hero City. 

Været rundt i Ulan Uda der er Sibirens perle med et springvand der springer til champagnegaloppen af Lumby. Set Operabygningen der er bygget af japanske krigsfanger. Været på Revolutionspladsen med verdens største hoved af Lenin. Stænket til med vievand af en hellig patriark. 

Kørt med bumletog nord om Mongoliet på den sidste del af Den Transsibiriske Jernbane. Rejst igennem det øde Sibirien i tre døgn uden spisevogn. Levet af nudelsuppe, pølsehorn og kiks.

Besøgt den russiske stillehavsby Vladivostok der ligger 9.288 km fra Moskva. Set den kæmpe undervandsbåd Submarine C - 6 og verdens 2. højeste hængebro.

Været rundt i Seoul Sydkoreas hovedatad. Oplevet Østens mystik på tætteste hold med mylderet af mennesker. Spist på gadekøkkener og besøgt paladser og gamle byporte. Været på Gwanghwaman Spuare under en demonstration. Besøgt "Lotte World" der er en forlystelsespark for teenagere. Spist STEFF hotdog samme sted og overværet et sambashow med ægte Rio piger.  

Kørt med højhastighedstog mellem Seoul til Busan der ligger næsten ved verdens ende. Været oppe til Busan Tower med den berømte rullende trappe. Slentret igennem Busans frække gade. Været på Busans berømte fiskemarked med 500 m fiskeboder på stribe. Spist english breckfast i den berømte "Gamcheon Culture Village" der er klistret på bjergsiden. 

 

Mottoet for livet og rejser igennem verden er: Smil, smil smil,  og smilene og venligheden bliver gengældt.  

Ellers har han såmænd ikke set eller oplevet noget særligt, men livet er heldigvis ikke slut endnu.


Tilbage til forsiden.