Muhammed, Laban og os der er ugudelige.

Læserbrev foråret 2006 af Kim Greiner.

For de fleste danskere er religion noget, man har et afslappet forhold til og gudskelov for det. En masse konflikter rundt omkring i verden udspringer af religionen, og det at slås er især en stolt gammel tradition mellem såkaldte kristne og muslimerne. Det er den samme gud, man tror på, men alligevel på en lidt anderledes måde, og når nogen har en anden etnisk baggrund, så skal de kanøfles eller slås ihjel som for få år siden i Bosnien. For tiden er der heldigvis fred i Nordirland, hvor ufreden og konflikterne endda kun udsprang af en varietet i kristendommen, men alligevel skal katolikker og protestanter helst udslette hinanden. Ligeledes i Irak, hvor forskellige varianter af Islam bekriger hinanden og med stor fryd smider bomber ind i uskyldige menneskegrupper. 

Sådan er det heldigvis ikke i Danmark, vores konflikter har udspring i noget så jordnært som springende politikere ved kommunalvalg, sne på busholdepladser, og efterlønsordninger. Vores nærmeste nabolande er heldigvis heller ikke fanatiske med deres gudedyrkelse, så det er måske en af grundene til, at vi lever i et så fredeligt hjørne af verden.

Selv er jeg aldeles ugudelig, men for mig er det helt i orden, at mennesker har en religion, selvom jeg aldrig har kunnet forstå, hvorfor det altid er de andre, der er vantro, og hvorfor det ikke er buddhismen, der er den sande lære, eller hvorfor det er ånderne ude i regnskoven, der er den rene overtro. 

Så det korte af det lange er, at religionen må være noget, Fanden har skabt for at lave uro i verden, og tænk hvilken himmelsk fred der ville være overalt, hvis der ikke var noget, der hed religion, eller bare religionerne kunne enes og respekteres af hinanden, men sådan er det desværre ikke.

I den snart verdensomspændende konflikt forårsaget af Muhammed-tegningerne er der en, der har været ubetænksom, nogen der med fuldt overlæg har opflammet til konflikt og en hel masse troende mennesker der lader sig rive med helt ud i det ekstreme.

Den ubetænksomme er selvfølgelig kulturredaktøren på Jyllands Posten, der bragte tegningerne i ytringsfrihedens hellige navn. Det er siden beklaget, og der er sagt undskyld, og så burde den sag være ude af verden, hvis den vel og mærke var holdt inden for landets grænser. 

Jyllands Posten har et oplagstal på 160.000, og af dem er der måske tusinde muslimske læsere, der er blevet krænket, og det er beklageligt, men det kunne selvfølgelig helt være undgået, hvis disse mennesker ikke var flygtet fra de hjemlande, hvor deres religion og kultur passer dem. Her vil jeg lige indskyde, at jeg intet som helst har noget imod fremmede indvandrere, når de vel at mærke vil integreres og passe et arbejde, og det glæder mig altid, når jeg støder på mennesker, der taler lidt gebrokkent dansk, men ellers udfører deres plads i samfundet. Velkommen til dem, men kriminelle udlændinge har jeg ingen sympati med, og de skal bare sendes hjem med det samme.

Nu nærmer vi os vedbæreren, der har opflammet til konflikt, og det er imanen Abu Laban fra Islamisk Trossamfund. Han følte sig krænket på måske tusind menneskers vegne, men det er jo ingenting, så alle muslimer i landet blev orienteret og følte sig nu krænket. Nu er der bare det, at der er flere hundrede millioner muslimer i verden, og de skulle sandelig ikke snydes for krænkelserne, så imanen og hans kolleger rejste til Mellemøsten medbringende Jyllands Postens tegninger. Og gudhjælpemig medbragte de flere tegninger hvor Muhammed var udstyret med grisetryne og Muhammed i gang med sex med dyr, og det er tegninger, som ingen dansk avis har bragt. Hvad tænker de imaner dog på, at opflamme til had mod det land, der har taget imod dem, og for en gangs skyld er jeg enig med Pia Kjærsgård og mener, at det er landsforræderi. Millioner af troende vildledte mennesker føler sig nu krænket på urigtige oplysninger og rygter om offentlig afbrænding af koranen og andre vederstyggeligheder som bliver stukket os i skoene. Jeg føler mig også krænket, og ligesom jeg ved, at det ikke er alle muslimer der skære hovedet af gidsler og er terrorister, så burde muslimerne også have bare lidt forståelse for, at hele den danske nation ikke kan være ansvarlige for, hvad én kulturredaktør har bragt i sin avis. 

Alt det der er ødelagt, og jeg tænker ikke bare på boykot og Danmarks betalingsbalance, men integrationen i samfundet med fjendskab imellem de gamle og nye danskere og ragnarok ude i verden. Helt groteskt i Gaza og Vestbredden, hvor hætteklædte mænd render rundt og jager europæere, og i de andre muslimske lande hvor vores ambasader brændes af. Og andre steder hvor hjælpearbejdere flygter fra de stenkastende fanatikere, som de arbejder på at hjælpe. Jo du har lavet rav i den Laban, til stor skade for hele verden, og ikke mindst for dine egne i de fattige arabiske lande. 

Statsministeren gjorde, hvad han kunne i interviewet på den arabiske tv-station, og han kredsede rundt om den varme grød, og prøvede at forklare forskellen på vores og deres samfund, og jeg synes, han ydmygede sig nok. Nu kan de ikke få mere, så jeg håber, at muslimerne snart besinder sig og falder til ro - måske kun et spinkelt håb, for jøderne ligger stadig for had visse steder, selvom det er 2.000 år siden, de korsfæstede Jesus.
Verden er en mangfoldighed af forskellige kulturer og religioner, og det er det der gør den spændende, så lad os leve med respekt for hinanden og vores forskelligheder.

Hvis jeg havde en gud, ville jeg bede til, at konflikten snart løses, så til jer troende, der læser dette, kan I ikke bede en inderlig bøn til gavn for hele verdens befolkning.

Venlig hilsen og Guds fred

 

Retfærdig løsning på konflikten.

Læserbrev foråret 2006 af Kim Greiner.

Hvem kan ikke huske kollektiv afstraffelse i skoletiden. En eller anden havde lavet noget dumt og ville ikke melde sig, og så besluttede læreren, at hele klassen skulle sidde efter, indtil synderen gik til bekendelse. Jeg har altid følt, at det var dybt frustrerende at blive straffet for en andens synder, og jeg håber ikke, at den slags afstraffelse stadig bliver praktiseret i danske skoler. 

Ude i den virkelige verden bliver kollektiv afstraffelse dog praktiseret i stor stil, for hele Danmarks befolkning skal straffes for12 tegninger bragt i en privat avis. Jamen lad dog fornuften råde lidt, hvis der er en morder i et land, skal hele landets befolkning vel ikke henrettes, hvis der er en, der siger sku og fanden er det vel ikke ensbetydende med at alle i landet bander, hvis en avis bringer nogle tegninger, skal uskyldige virksomheder og 5 millioner danskere vel ikke undgælde for det. 

Det er fuldstændig ude i hampen og hinsides al fornuft, og i samme åndedrag vil jeg takke alle de moderate fornuftige muslimer, som både findes her i landet og ude i verden, og som heldigvis efterhånden også kommer til orde med deres holdninger. Vi ”gamle” danskere skal nemlig også passe på, ikke at slår alle muslimer over en kam. Men udover nogle enkelte tåbelige nynazister, har jeg stor tiltro til, at vi her i landet godt kan skelne imellem skidt og kanel. Til skidtet er min storfavorit Abu Laban og Ahmed Akkari og til kanelet kan nævnes moderaterne Kamal Qureshi og Naser Khader.

Tilbage til den retfærdige og endda ikke voldelige løsning, og som rammer selve kilden til hele balladen: Alle muslimer i Mellemøsten og Indonesien boykotter fremover Jyllands Posten og opsiger deres abonnement og holder op med at købe avisen i løssalg. Og hold så forresten op med at tro på falske tegninger, ondsindet sladder og falske rygter der bliver bragt til tovs af skidtet.

Så rammer I selve kilden, og så må Jyllands Posten selv om det, og lad os så få genoprettet ro og orden og forståelsen mellem landene og religionerne.

Tilbage til fremtiden.